Tuesday, 28 August 2012

Kek Coklat Lembap


Ni resipi arwah mak cik...ingat lg tiap2 kali bila p rumah tok mesti excited nak mkn kek coklat yg mak cik buat..sedap sgt2...so kali ni aku share dgn korang semua mcm mana nk buat kek coklat yg sdp ni. Resipi ni x menggunakan butter..

KEK COKLAT LEMBAP

Bahan2 
3 biji telur
1 cawan gula
2 cawan tepung gandum
1 sudu besar soda bikarbonat
1 cawan susu pekat
1 cawan minyak masak
1 cawan air panas
1 cawan serbuk koko

Cara2
  1. Pukul telur dan gula hingga sebati.
  2. Ayak tepung gandum bersama soda bikarbonat.
  3. Serbuk koko dibancuh dengan air panas.
  4. Setelah gula dan telur dipukul sebati,masukkan bahan2 lain dan akhir sekali masukkan tepung.
  5. Bakar di dlm oven selama 40 minit pada suhu 180.

Hehehe..ni jiran sebelah order utk dibawa ke kenduri..100 biji RM25

So sapa2 nak order, boleh la contact aku ye..heheheh - 0162369607

Ni pulak buat utk besday Iman, berat dia dlm 1++ kg
ni kek blm topping lg



After topping

Besday gal tgh mkn kek wt khaira


No comments:

Post a Comment